maandag 21 september 2015

maak je eigen neusinhaler

Afwisselend weer, kinderen samengehokt in kleine lokalen, meer hebben we niet nodig om de eerste winterse kwaaltjes over ons heen te krijgen.
We moeten erdoor, zelfs al werk je volop aan je immuniteit, toch krijgen ze ons af en toe te pakken.

Een handig hulpmiddeltje bij verkoudheden is de neusinhaler. Iedereen kent ze wel, de vicks-staafjes waar je aan kan snuiven. deze kan je eigenlijk heel makkelijk zelf maken. Ze zijn niet duur, ruiken zoals je ze zelf wilt en daarbovenop zijn ze 100% natuurlijk.

wat heb je nodig om zo'n inhaler te maken: 
1 inhalator
etherische oliën, naargelang de klacht (bij winterse kwalen: niaouli, mirth, eucalyptus radiata, palmarosa, grove den,...)
Hoe maak je de inhalator: 
Doe 6 druppels etherische olie op het watje van de inhalator. Stop het wattenstaafje in de inhalator en doe het dopje op de inhalator.

De inhalators behouden hun sterke eigenschappen gedurende een drietal weken, daarna kan je via het gaatje aan de bovenkant enkele druppels bijvullen.


Naast het gebruik bij verkoudheden, kan deze inhalators ook gebruikt worden bij stress, vermoeidheid, slapeloosheid, angsten, reisziekte,... stem in dit geval je olie af op de werking die je wilt bekomen.


 Alle materialen zijn verkrijgbaar in de webshop van 't Soete Kruidje

2 opmerkingen:

  1. Vroeger gebruikte ik deze best vaak, maar nog nooit zelf gemaakt. Leuk dat dat kan. Zelf heb ik nu een echt inhalator voor mijn astma gekocht bij een hulpwinkel en dat werkt fantastisch. Fijn dat er zo veel hulpmiddelen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, en je vind ze ook almaar makkelijker.

    BeantwoordenVerwijderen