donderdag 1 oktober 2015

Geef kleur aan je ogen, maak je eigen oogschaduw

Dit zijn enkele tinten oogschaduw die kunnen gemaakt worden, uiteraard zijn er nog veel meer en kan je naar hartelust experimenteren met lichte en donkere tinten. 
Wie had nu kunnen denken dat ook dit behoort tot één van de cosmetische producten die je zelf kan maken. En vooral dat het zo simpel zou zijn.

Eerst en vooral starten we met het maken van de oogschaduwbasis. Hiervoor nemen we 5 g talk, 2,5 g maiszetmeel of aardappelmeel, 3 g magnesiumstearaat en 3,5 g jojoba-olie. Dit alles mengen we in de vijzel tot we een pasta verkrijgen. Met deze basis kan je een 12-tal oogschaduwkleurtjes maken. Je hoeft deze basis niet onmiddellijk op te gebruiken, je kan deze perfect bewaren in een afgesloten potje.

De volgende stap is het kiezen van een kleur. Wees gerust, de oogschaduw die je op de foto ziet, is heel hard, maar eens ze op de huid komen, hebben ze een zachte, glinsterende tint. Daarnaast kan je de tinten lichter en donkerder maken door toevoeging van zijdewit (lichter maken) of zijdezwart (donker maken).

Daarnaast kan je kiezen voor een intense make up of een lichtere make up.

Een intense oogschaduw (foto bovenaan)
Neem 1 gram van de oogschaduwbasis en meng dit met 1 maatlepel(2,5 g) parelmoerpigment. Opgelet, eens het parelmoerpigment is toegevoegd, niet meer vijzelen. Dit maakt de pigmenten en glans stuk.
Doe het geheel in een container en klaar is je oogschaduw.

Een  zachte oogschaduw
Neem 1,25 g van de poederbasis en vijzel dit met 0,75 g talkpoeder en 2 druppels jojoba-olie. Vijzel opnieuw tot je een pasta krijgt.
Meng met 0,25 g parelmoerpigment. Net zoals bij de intense oogschaduw mag je na het toevoegen van de pigmenten niet meer vijzelen.
Doe het poeder in een container, je oogschaduw is klaar.

Met deze oogschaduw kan je een fijn lijntje trekken boven je ooglid of je kan hem zachtjes open wrijven op je ooglid.

Met dit simpele recept, kan je een heel pallet aan eigen ontworpen kleurtjes verzamelen. Gebruik kleine confituurpotjes, crèmepotjes, of hergebruik lege oogschaduwcontainertjes om de oogschaduw in te bewaren.


Alle ingrediënten uit het recept zijn te vinden op de website van 't Soete Kruidje. Daarnaast kan je tijdens een uitgebreide workshop de oogschaduw, samen met lipstick of mascara maken. Neem zeker eens een kijkje in onze agenda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten